Over mij

Foto

Sinds 2005 werk ik met plezier als behandelend psycholoog. Nadat ik mijn master studie klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam had afgerond, heb ik bij verschillende instellingen gewerkt. Zo ben ik hoofdbehandelaar geweest van mensen met zwaardere psychische klachten die multidisciplinair werden begeleid. Ook heb ik vele mensen met mildere klachten individueel behandeld. De meest voorkomende syndromen waar ik mensen voor heb geholpen zijn burn-out, depressie, angst, trauma en rouwverwerking. Daarnaast heb ik me via intensief onderwijs en ervaring bekwaamd in het geven van relatietherapie. Verder heb ik twee jaar gewerkt in een revalidatie team waarin ik behandelend en coördinerend werk heb verricht. Ook heb ik vier jaar als Praktijk Ondersteuner Huisarts GGZ in Zeeland gewerkt.

Van al deze ervaringen maak ik gebruik binnen de therapie die ik geef vanuit mijn eigen praktijk: Psychologie Praktijk Weel.

In mijn ruim 10-jarige ervaring als psycholoog heb ik twee dingen ontdekt die cruciaal zijn om kwalitatief goede psychologische ondersteuning te kunnen bieden.

Ten eerste is het nodig om zo helder mogelijk te krijgen waar de klachten die je hebt vandaan komen. Wat is jouw verhaal? Deze klachten hebben een persoonlijke oorsprong. Toch ben jij veel meer dan alleen je klachten. Daarmee bedoel ik dat als je aan een depressie zou lijden, je niet alleen depressief bent. Welke klachten je ook hebt, je bent nog altijd een persoon met kwaliteiten, ambities en vaardigheden. Door inzicht in hoe het probleem is gekomen én door gebruik te maken van eigen kracht is het zo goed als altijd mogelijk om daar sterker uit te komen.

Ten tweede maak ik gebruik van een groot palet aan behandeltechnieken die hun waarde uitgebreid hebben bewezen.

Kortom, als psycholoog zie ik je als een uniek persoon. In het behandelproces maak ik gebruik van behandeltechnieken die hun zinvolheid op basis van mijn ervaring én wetenschappelijk onderzoek hebben bewezen. In overleg met jou bespreek ik welke methode het beste kan worden toegepast.

De meeste ervaringen heb ik met het behandelen van burn-out, depressie, trauma en angst klachten. Van die klachten gaat het vaak om een combinatie van burn-out en depressie klachten hadden.  Alles bij elkaar genomen  heb ik zo’n 500 mensen behandeld, waarvan een aantal hun ervaring direct hebben teruggekoppeld.

Naast individueel therapeut ben ik ook relatietherapeut. In mijn studie heb ik persoonlijk les gehad van ervaren relatietherapeuten zoals Alfred Lange. Als psycholoog heb ik een flink aantal koppels op succesvolle manier geholpen. De relatietherapie begeleid ik via Emotional Focused Therapy. Doordat veel koppels hier baat bij hebben, wordt deze therapie nationaal én internationaal frequent gebruikt.

Op basis van mijn ervaring als psycholoog geef ik ook coaching gesprekken.  Dat doe ik op basis van wetenschappelijke inzichten én op basis van wat ik heb ervaren dat goed werkt. Ik coach zowel op gebied van werk als op school of studie.